Scouting Texel betrokken bij dodenherdenking op 4 mei

Scouting Texel is ook dit jaar weer betrokken bij de dodenherdenking op 4 mei. In Den Burg zal deze herdenking plaatsvinden bij de algemene begraafplaats aan de Kogerstraat. De scouts zullen hierbij aanwezig zijn en de gemeente ondersteunen door bloemstukken te leggen bij de monumenten en de wacht te houden bij de vlag.

Op veel plaatsen in Nederland zijn scouts betrokken bij de dodenherdenking op 4 mei. Zij spelen hierbij al jaren een ceremoniƫle rol. Deze rol past goed in de spelvisie van Scouting Nederland. Scouts voelen zich betrokken bij de maatschappij en leveren hun bijdrage aan de samenleving, onder andere door middel van het helpen bij maatschappelijke activiteiten. Zo ontwikkelen de scouts zich tot zelfstandige volwassenen.

04 May 2014 door Annemarie Vlaming Witte