Scouts, Jongens en Meiden

Naar buiten!

Trek de deur achter je dicht en ga de wereld verkennen. Koken op je eigen vuurtje. Sta op je eigen benen. Ontwikkel je eigen mening. Bij de scouts wordt actie van je verwacht. Een scout ontwikkelt z'n eigen talenten. Er is ruimte voor iedereen.

Daarom is Scouting zo veelzijdig. Van creatief tot avontuur, van sport tot spel: tochten, knopen, solderen, koken, kamperen, hout hakken, strandwandelingen, schilderen, dropping, kampvuur maken, nachthike, gipsen, maskers maken, surpriseavond, levend stratego, videomarathon, crea-avond, vossenjacht, pannenkoeken bakken, scouting wedstrijden, kabelbaan, computeren, slagballen, etc. etc. Te veel om op te noemen.

Als je lid wordt van onze groep krijg je te maken met je eigen ploeg. Het is een groepje van ongeveer vijf andere scouts waarmee je veel gaat samenwerken. De een is een kei in het lezen van de kaart, de ander heeft binnen vijf minuten het vuur branden. In je patrouille leer je veel van elkaar. Je zult merken dat de anderen rekening met jou houden.

De scouts van 11 tot en met 15 jaar heten 'scouts'. Deze groep scouts is relatief zelfstandig en leert samen werken met anderen in de groep. Zo wordt de scout voorbereid op de volgende speltak waarin hij/zij zelf activiteiten gaat organiseren.

De scouts draaien op de vrijdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur, plus een aantal spannende overnachtingen en een zomerkamp.

Contact:

Ronald WitteBernhardlaan 36, Den Burg0222-320211 0653563420
Martijn HuismanThijsselaan 134, Den Burg 0621908760

Alle leiding is te e-mailen op voornaamtussenvachternaam at scoutingtexel punt nl