Plus-Scouts zijn we allemaal!

Binnen Scouting Texel is een vrij nieuwe vrijwilligersgroep actief, de Plus-Scouts. Hoewel, ´nieuw´, eigenlijk zijn we al sinds jaar en dag bezig met de club. Van een leven lang Scoutingervaring tot nog geen jaar, van wekelijks bij de club betrokken tot eens per jaar helpen, de Plus-Scouts zijn er in alle soorten en maten.

Plus-Scouts zijn buitengewone leden die geen vaste functie binnen Scouting hebben, maar wel lid willen worden of blijven van Scouting Nederland. Hierbij kan je denken aan oud-leiding of leden die aan de overkant wonen die betrokken zijn bij Scouting Texel en een helpende hand willen bieden. De Plus-Scouts van Scouting Texel wonen op Texel maar ook verspreid over het land. Onze belangrijkste manier van communiceren verloopt via e-mail. Maar op gezette tijden willen we elkaar ook wel weer eens zien! Zo ook 13 maart jl. In het ´Huisje´ hebben we het gezellig gemaakt en gebrainstormd over onze bijdragen voor het huidige Scoutingseizoen. De samenstelling van de groep is per bijeenkomst anders maar wat ons wel duidelijk is geworden, is dat de groep behoorlijk groot is!

Maar weet het huidige kader ons ook te vinden en gebruik te maken van de diverse individuele kwaliteiten? Het antwoord hierop kun je tijdens de komende Scoutingfestiviteiten vinden...

Martine Schut

17 March 2010 door Carlo Bakker