Scouting seizoen 2012-2013 geopend!

Op zaterdag 8 september hebben we het scoutingseizoen 2012-2013 geopend op het speelveld bij het Turfveld in het bos. Nadat de vlag gehesen was en een ieder welkom geheten was zijn de jeugdleden opgedeeld in groepjes om de 10 gekleurde vossen te vinden die zich rond het speelveld hadden verstopt. Bij iedere vos was een spel te spelen waar punten verdiend konden worden. Alle groepjes hebben goed hun best gedaan en vonden zelfs allemaal de hard-to-get vos, de regenboogvos.

Nadat alle vossen waren gevonden en de spelletjes waren gespeeld werd de leiding in de watten gelegd. Dit moet letterlijk opgevat worden. Onder het toejuichen en yellen van de kinderen nam de leiding om de beurt plaats in een zwembad met watten. Daarna stond er en heerlijke maaltijd klaar bestaande uit nasi/bami/saté en salade. Heerlijk smullen! Het winnende groepje, groepje 6 met onder andere de Bevers, mocht ook nog even in het wattenbad plonsen. Toen nog even een overheerlijk ijsje van Harald ('t Turfveld) en toen stonden de ouders klaar om de kinderen weer op te halen.

Het was een prachtige en gezellige dag en hopen hiermee de toon gezet te hebben voor een mooi scouting seizoen. Dank voor allen die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt! Check nog even de foto's van deze dag hier op de website.

10 September 2012 door Annemarie Vlaming Witte