Bezoek aan Londen

Afgelopen weekend heeft een afvaardiging van Scouting Texel een bezoek gebracht aan Richmond in Londen. De reis stond in het teken van de in 1950 omgekomen 1st. Mortlake Sea Scouts. Tijdens hun zomerkamp zeilden ze met de Wangle III van Calais naar Dover. Na een verblijf van enkele dagen zijn ze op de terugreis helaas allemaal vergaan.

De Sea Scouts zijn op de openbare begraafplaats in Den Burg begraven en het graf wordt door onze vereniging onderhouden. Dit weekend hebben we renovatieplannen voor het graf besproken met nabestaanden en een afvaardiging van het Scoutingdistrict waar de Sea Scouts bij hoorden.

Tevens mochten we de archieven van Scouting Engeland bekijken maar ook het persoonlijk archief van de nabestaanden van de kapitein. Dit was zeer indrukwekkend.
Deze ervaringen willen we gebruiken om een verhaal te schrijven voor de Welpen en Scouts zodat deze tragedie ook bij hun bekend wordt. Zo hopen we dat zij de zorg voor het graf maar ook de contacten met de Engelse Scouts zullen voortzetten.

25 February 2014 door Annemarie Vlaming Witte