Houthakkersweekend 2009

Vrijdag 13 en zaterdag 14 februari werd weer het tweejaarlijkse houthakkersweekend gehouden. maar liefst 11 scouts werden dit weekend wijs gemaakt in het veilig gebruiken van de verschillende materialen zoals de kloofbijl, kleine bijl, spanzaag en zakmes. Vrijdagavond zijn er verschillende workshops gehouden en hebben we de avond afgesloten met het Houthollandse hakspel (levend ganzenbord). Op zaterdag hebben de scouts onder begeleiding van Staasbosbeheer ons bos een aantal boompjes kleiner gemaakt. Hoogetepunt voor vele kinderen was toch wel de kunsten van de kettingzaag van de boswachter. Zaterdagmiddag zijn we te gast geweest bij de Breemhoeve in Den Hoorn waar we wederom workshops hebben gehouden om alle materialen nog eens uitgebreid aan bod te laten komen. Om 16.oo uur hebben we dit zeer zonnige weekend afgesloten in het gebouw. Op vrijdag 27 februari zullen de scouts nog een examen afleggen en wanneer dan ook het verslag is ingeleverd zal de leiding gaan kijken wie het insigne behaald heeft.

Foto's van dit weekend volgen nog.

16 February 2009 door Anouschka Slikker-Maas