Opbouw voor Jota en Joti gestart

Op vrijdagavond hebben de Explorers een 3 poot gemaakt waarvan 1 kant open was. Zaterdag hebben Erik Maat en Marcel de Ridder een mast gemaakt. Met een slim draaiapparaat kan de mast gedraait worden, zodat de hark antenne te richten is op de diverse stations. Rene Boon heeft geassisteerd om de mast rechtop te zetten. Daarna is de harkantenne er bovenop geplaatst door Martijn en Rodi. De zendamateurs hebben daarna een draadantenne gemonteerd en alles uitvoerig getest. Vrijdag avond zullen ze ons begeleiden bij het contacten leggen met andere JOTA stations.

In de welpen zaal zijn de computers geplaatst. Via de IRC chat kanalen van Scouting Nederland kunnen de kinderen chatten met andere Scouts. De computers worden ook gebruikt om dingen op te zoeken op het internet.

Kijk op de foto pagina voor het foto verslag.

11 October 2009 door Rodi Bakker