Workshop Gidsen met gastleiding Marloes Maas

Opkomst 30-10-2009

Op vrijdag 30 oktober was de Gidsen groep van scouting Texel, verrast door een hulpje. Die avond was ik, Marloes Maas dochter van, namelijk te gast. Ik kwam een weekend naar mijn ouders en wilde wel weer een keer mee naar de leukste groep van heel de scouting! En zo scouts als dat ik ben (dat valt dus wel mee), gingen we gelukkig een avondje lekker creatief doen bij Erna Tromp. Het was die avond ook nog Halloween dus niemand was wat hem/haar te wachten stond.
Om 19.00 uur verzamelde we ons allemaal bij ‘De Bewaarplaats’ aan het Schilderend. We werden ontvangen in een hele volle kamer met allerlei tierelantijntjes en rommeltjes, een gezellige georganiseerde bende! Al snel was iedereen er en werden we doorgesluisd naar een volgende volle kamer. Hier zouden wij de avond doorbrengen met het versieren van sparerib. En nee, het was niet de vleesvariant! Een sparerib in dit geval is een rond paaltje met daaraan vastgebonden allemaal kleine stevige takken. We kregen van Erna allemaal een lichtsnoer met 20 lichtjes die we over de takken moesten draperen. En dan moet je er wel voor zorgen dat er zowel aan de boven-, onder- en zijkant lichtjes te zien zijn. Vervolgens kregen we een grijze kluwen stug materiaal wat goed uit elkaar getrokken moest worden en ook weer verdeeld over de sparerib draperen. Dit was een heel karwei en je moest ervoor zorgen dat je niet teveel van dit spul gebruikte anders kon al het andere leuke materiaal er niet meer bij.
Nu het grootste werk gebeurt was, konden we beginnen met het aankleden van de sparerib. We kregen van Erna kleine oranje lampionnetjes, je weet wel van die vruchtjes van een plant. Hier moest we een sneetje inknippen, een beetje uittrekken en vervolgens plaatste je het lampionnetje over een lichtje. Dit zag er erg kleurrijk uit, maar het was wel een heel gedoe om ze over de lampjes heen te krijgen en ze daar te laten zitten! Na wat geworstel en gesnuif hier en daar, was het tijd voor een kopje thee. In de volle kamer met allerlei rommeltjes stond een grote oude tafel met nog oudere stoelen, waar we lekker aan gingen zitten. Daar kregen we lekker een kopje thee met een soesje! Er kwamen gezellige gesprekjes op gang over wat iedereen voor school deed en wat iedereen wilde worden later, maar ook de nodige tv-programma’s kwamen aan bod. Ons meidengeklets werd onderbroken en we moesten weer aan de bak. Het was al 21:00 uur en we hadden dus nog een half uur om de sparerib te versieren.
Allerlei materialen mochten we gebruiken, gekleurde stro, pompoentjes, heksjes, veren, noem maar op! Gewapend met lijmpistolen en scharen gingen we de sparerib te lijf en het resultaat is erg leuk geworden! Kijk maar eens op de site.
We hadden ook nog een jarige in ons midden Lyan! Na heel het repertoire gezongen te hebben van bijna alle verjaardagsliedjes die er maar bestaan kregen we een zakje chips en de eerste ouders kwamen ook al binnen lopen om de dames weer op te halen.

Het was een erg leuke geslaagde avond en ik hoop dat als ik de volgende keer kom en het net zo gezellig is als deze keer.

Groetjes Marloes

09 November 2009 door Truus Maas