Toeristenbelasting op Texel

De gemeente Texel ontvangt van het Rijk een bedrag per inwoner voor o.a. het onderhouden van wegen, groenvoorzieningen en het schoonhouden van straten. Omdat er op Texel veel toeristen verblijven, stijgen deze kosten. Door het heffen van toeristenbelasting kan de gemeente Texel deze kosten betalen. De toeristenbelasting wordt door de accommodatieverschaffers op het eiland aan de gemeente Texel betaald.

Tarieven 2020 en 2021

Op 7 november 2019 heeft de Texelse gemeenteraad het tarief toeristenbelasting 2020 en 2021 vastgesteld. Het tarief bedraagt € 2,25 per persoon per overnachting. De 7-nachten regeling is afgeschaft. Dit betekent dat voor elke betaalde overnachting toeristenbelasting moet worden afgedragen.

Vrijstelling scholieren erkende onderwijsinstellingen
Scholieren kunnen vrijstelling krijgen van het betalen van toeristenbelasting.  De school draagt toeristenbelasting af aan de verhuurder. Erkende onderwijsinstellingen kunnen achteraf de betaalde belasting terugvragen bij de gemeente. De gemeente automatiseert het aanvragen van restitutie zodat dat via www.texel.nl kan worden afgewikkeld.

Meer weten?
Lees meer over toeristenbelasting of neem contact op via telefoonnummer 140 222. (telefoonnummer gemeente Texel)