Houthakkersweekend 2010

In het weekend van 26 op 27 februari hebben de Scouts weer een houthakkersweekend gehad , de kinderen werden werden d.m.v. een powerpoint presentatie uitgelegd hoe een kleine, grote en kloofbijl gebruikt worden ook de spanzaag wordt uitgelegt.'s Avonds wordt gewerkt aan het boekje, hout gebrand en het houthakkers ganzebord gespeeld.

Zaterdagmorgen staat in het teken van workshops van de verschillende bijlen en Nick komt het een en ander vertellen over het zakmes. Na de lunch vertrekken we naar het bos waar Erik van Egmond uitlegt hoe het hakken van bomen in zijn werk gaat en dan kunnen de Scouts zelf aan het werk, na de nodige bomen omgehakt te hebben wordt er nog een demonstratie kettingzagen gegeven en na het inladen van de berkenstammen vertrekken we weer richting Scoutinggebouw.

Na een heerlijke avondmaaltijd is het om 19.00 uur weer tijd geworden om naar huis te gaan.

Op 5 maart zijn de examens afgenomen en bijna iedereen is geslaagd.

12 March 2010 door Truus Maas