Bevers leggen 'eerste steen' nieuwbouw Scouting

Uit de Texelse Courant online, 4 oktober 2008.

Scouting Texel heeft een begin gemaakt met de vernieuwing en uitbreiding van het clubgebouw aan de Bernhardlaan. De symbolische handeling werd vanmiddag verricht door zeven leden van de nieuwe jeugdgroep de Bevers. Met hulp van Peter van der Voort plaatsen de kinderen van vijf tot zeven jaar de 'eerste stenen' die ze zelf hadden beschilderd.

Het was niet toevallig dat de jongens en meisjes de nieuwbouw symbolisch mochten starten. Ze krijgen straks een eigen Beverlokaal. In het gebouw komt ook een Stamlokaal, het onderkomen voor de oudste jeugdleden (18 tot 23 jaar). Tot dusver bivakkeerden ze in een strandhuisje. Ook het omvangrijke archief dat Scouting Texel in het 62-jarig bestaan heeft opgebouwd, krijgt er een definitieve plek. En dan blijft er nog genoeg ruimte over voor opslag van materialen, zoals tenten en kampmateriaal, die tot dusver in een container werden bewaard.

Foto: Texel-Plaza.nl/Bart Bosch

04 October 2008 door Nick Slijderink