Vertrouwenspersoon binnen Scouting Texel

Als vrijwilliger kan het gebeuren dat een lid bij je komt met iets dat minder leuk is: pesten, agressief gedrag of iets anders (ergers?) dat het lid dwars zit. Het kan zijn dat het binnen de groep is gebeurd, maar het kan zich ook ergens anders hebben voorgedaan. Dat kan best vertrouwelijk zijn, zo vertrouwelijk dat het misschien lastig is om binnen de groep te bespreken.

Dan kunnen onze vrijwilligers een beroep doen op de vertrouwenspersoon van Scouting Texel. Onze vertrouwenspersoon is werkzaam in de jeugdzorg en is bereid om – in het geval iemand van de groep hieraan behoefte heeft – gesprekken met diegene aan te gaan. De inhoud van deze gesprekken zijn … vertrouwelijk, niemand hoeft hiervan te weten.