Speltakken

Scouting staat voor uitdaging. Zo ook bij onze speltak de bevers. Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd om zich persoonlijk te ontwikkelen. Al vanaf 4 jaar ben je bij de bevers welkom waar iedere week weer uitdagende activiteiten worden aangeboden. Bij ons doe je zoveel leuke dingen, teveel om op te noemen zoals een spannende speurtocht, creatief bezig zijn, fikkie stoken en sport en spel. Samen met stuiter spelen de bevers in het dorp hotsjitonia. In het dorp wonen nog meer bewoners. Komen jullie snel eens bij ons kijken, dan kan je kennis maken met stuiter en de andere bewoners. 

Opkomst

Woensdagmiddag van 15:00 uur tot 16:30 uur 

 

welpen texel

Jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar heten bij Scouting welpen. Welpen spelen in het Jungleboekthema, dat gebaseerd is op het oorspronkelijke verhaal van Rudyard Kipling. Samen met het jongetje Mowgli en Shanti, het meisje uit het mensendorp, beleven de welpen de spannendste avonturen in de jungle.

Opkomst

Maandagavond van 18:45 uur tot 20:15 uur

 

Scouts

Leden van Scouting die 11 tot 15 jaar oud zijn, heten scouts. Ze gaan op stap, koken tijdens het zomerkamp op hun eigen kampvuur en ontdekken de wereld om zich heen. Het thema dat bij scouts centraal staat is dan ook ‘ontdekkingsreis’. Scouts leren samenwerken en krijgen een grote mate van zelfstandigheid. 

Opkomst

Vrijdagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur 

 

Explorers

Jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden bij Scouting explorers genoemd. Deze doelgroep word bij ons uitgedaagd om zelfstandig een programma te maken. Gave programma’s zoals bijvoorbeeld tocht lopen, kampvuur maken, spellen avond, dropping, jachtseizoen etc. Ook organiseren deze doelgroep hun eigen kampen. Binnen- of buitenland alles is mogelijk. De indeling van deze kampen worden wederom ook zelf verzonnen door de explorers. Ben jij enthousiast geworden? Neem dan contact met ons op om een keer te komen kijken. 

Opkomst

Vrijdagavond van 19:00 uur tot 20:00 uur 

 

Stam (roverscouts)

Jongeren tussen de 18 en 21 jaar zijn bij Scouting roverscouts. Roverscouts hebben een duidelijke eigen inbreng en zijn zeer zelfstandig. Zij organiseren hun eigen kampen en activiteiten en hebben de mogelijkheid door te groeien naar vrijwilliger. 

Opkomst

Zaterdagavond van 20:00 uur tot 00:00 uur 

 

Plus Scouts

De Plusscouts van Scouting Texel bestaat uit een groep met vrijwilligers en oud-stamleden. De speltak is op dit moment bezig het opstarten. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met de correspondent! 

Opkomst

De opkomstenmomenten van de Plusscouts worden per activiteit bepaald.